Минерални

Контакти

Адрес: гр. Бургас 8005, ул.“Янко Комитов“ 16Е, ж-к Славейков
Тел.: 056/ 88 08 83
Факс.: 056/ 88 08 83

още контакти

ABRESIST fused cast basalt – properties

ABRESIST е разтопен, лят базалт, доказал своята ефективност в продължение на десетилетия. Материал на минерална основа с хиляди приложения. Силно абразивоустойчив, този материал най-често се препоръчва с работна температура до 350°C. Неговата сила е ниско ниво на себестойност, добра устойчивост при наличие на триене и пренос на суровини при покритие на големи повърхности.

За защита на индустриални съоръжения, ние произвеждаме прецизни компоненти от лят базалт – на плочи и цилиндри. Стандартната дебелина варира от 20мм до 80мм, а стандартни цилиндри и сегменти за тръбопроводи – диаметър 50мм до 500мм. Възможна е изработка и по чертеж и по спецификация. Възможни варианти за монтаж са както от наши специалисти на място, така и в производственият ни цех, като готовото изделие се опакова и изпраща като готово изработен компонент. Специални лепила (KALFIX) се използват за да се осигури сигурност и дълъг живот при монтаж на отделните сегменти.

Базалта е вулканична скала с гъста и равна минерална структура. Специалната технология на разтапяне и леене го прави изключително устойчив и познат по целият сват под марката Abresist. Претопен при температури над 1250°С и излят на плочи и цилиндри, закалява Abresist има променена, радиално симетрична структура, която осигрява отлична устойчивост на натиск, триене и твърдост Mohs 8. В допълнение, материалът е устойчив на корозия, има гладка повърхност и отлични антифрикционни качества.

Приложение намира в: бункери, силози, тръбопроводи с пневматични и хидравлични пренос на суровина, улеи и други.