Метални материали за индустриални приложения

Контакти

Адрес: гр. Бургас 8005, ул.“Янко Комитов“ 16Е, ж-к Славейков
Тел.: 056/ 88 08 83
Факс.: 056/ 88 08 83

още контакти

KALMETALL

KALMETALL е твърдо напластен метал нанесен чрез заваряване върху метална плоча. Като производители на заваръчният материал, Kalenborn модифицират пълнителите и тяхното съотношение с цел да контролираме всеки аспект на навареният слой. По този начин се получава продукт, характеризиращ се с перфектна износоустойчивост и здравина.

Характеристики и предимства

  • стандартна дебелина на основата 6,8 или 10мм
  • дебелина на слоят от 5 до 200мм
  • постигане на твърдост до 64HRC
  • стандартни размери на наврените плочи 900х900мм и 1900х3900мм
  • специални размери и форми са също постижими, при изискване
  • самоиздържащи се структури /базовият материал служи за конструктивна здравина, а невареният слой за абразивоустойчиво покритие/
  • при заявка е възможно да се изработят и сложни форми, с висока точност и тегло до 15 тона, 4 метра в диаметър и 14 метра височина.

Приложение: изграждане и възстановяване на части на топкова мелница, шнекове и транспортьори, корпуси на индустриални вентилатори, сепаратори, улеи, миксери, износоустойчиви плочи за бункери, елементи за тръби, сита и много други.

KALCAST

KALCAST е лят метал с високо съдържане на хром и никел. В комбинация от различни сплави и карбон, той е балансиран вариант при наличие на силен удар и износване от триене. В допълнение се предлагат и с наличие на манган, предвидени за големи натоварвания. Максималната работа температура е 350 °C

KALINOX

KALINOX е разновидност на неръждаема стомана, приложима при наличие на абразия и затлачване на материала суровина. Той е приложим на места където техническата пластмаса KALEN не е достатъчно устойчива на износване.

Стандартна дебелина на плочите е от 4мм, като монтажа може да се извърши на място или в нашите производствени помещения.

KALEN

KALEN не е достатъчно устойчива на износване.

Стандартна дебелина на плочите е от 4мм, като монтажа може да се извърши на място или в нашите производствени помещения.